Batman Kara Şövalye / The Dark Knight

14 Ağustos 2008 Perşembe


Sinema tarihinin en çok sevilen karakterlerinden biridir Batman.Aslında biz onu daha çok Yarasa Adam olarak tanırız.Batman serisinin son filmi olan Kara Şövalye 25 Temmuz'da sinemalarda... İlk Batman filmi 1989 yılında çekildi.Daha sonra ki seriler ise ;1992 yılında Batman Dönüyor (Batman Returns) ,1995 yılında Batman Daima ( Batman Forever) ,1997 yılında Batman ve Robin (Batman and Robin), 2005 yılında Batman Doğuyor (Batman Begins) olarak gösterime girdi.

2005 yılında filmin yönetmenliğini yapan Christopher Nolan filmin tarzına bir değişiklik getirmişti ancak istediği sonuca ulaşamamıştı.Serinin son filmi olan Kara Şövalye ile istenilen düzeye bir adım daha yaklaşmış gibi görünüyor.Batman Begins' te olduğu gibi bu seride de Batman'i Christian Bale canlandırıyor.Yarı karanlık yarı ikon figürleri şimdiye kadar başarıyla canlandırmış olan ve bu konuda özellikle aranan Bale, bu filmde de işinin hakkını veriyor doğrusu.Joker rolüyle karşımıza çıkan Heath Ledger ise eski serinin unutulmaz Joker’i olan büyük usta Jack Nicholson karşısında bile ezilmeyeceğini ispatlamış görünüyor. Filmdeki ses tonu, mimikleri ve psikopatik tavırları ile tam olarak felsefeye tutkun çizgi roman severlerin hayalindeki kötülüğün portresini çizmiş.Batman’in sözlerle anlatılamayacak uşağı Alfred’i, Oscarlı büyük oyuncu Michael Cane; Batmobil gibi Batman’in seyirciyi büyüleyen savaş oyuncaklarının dahi tasarımcısı ve aile dostu Lucius Fox’u ise yine Oscarlı Morgan Freeman canlandırıyor.Bölge Savcısı Harvey Dent’i ; Aaron Eckhart, Rachel Dawes’i Maggie Gyllenhaal, Teğmen Jim Gordon’ı ise Gary Oldman canlandırıyor.Filmin fragmanını izlemek için buraya tıklatın..

Filmin Konusu : Serinin bu son filminde Batman suça karşı savaşını daha da arttırmaktadır.Teğmen Jim Gordon ve bölge avukatı Harvey Dent’in yardımıyla, Gotham sokaklarını rahatsız eden organize suç örgütlerini ortadan kaldırmak istemektedir.İlk başlarda, suçlulara karşı mücadelede başarılı olsalar da, başlarda ciddiye almadıkları Joker'in hazırladığı zeki tuzaklar, şehri eskisinden daha da büyük bir karmaşanın içine sürükler.O güne dek karşılaştıkları hiçbir suçluya benzemeyen Joker, hem Batman'i hem de Gordon ile Dent'i köşeye sıkıştıracaktır.
Serinin bu son filmi gerçekten çok güzel..Amerika' da gösterime girdiği ilk hafta hasılat rekoru kırarak en iyi hafta sonu açılışı yapan film olmuş.Film hakkında daha fazla bilgi almak için bu siteye bakmanızı tavsiye ederim...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bilgiler için teşekkürler, herkes bu filmden bahsediyor, fırsat bulursam izlemeyi istiyorum ben de...

Adsız dedi ki...

Bende bu filmi izlemek istiyorum.Güzel bir filme benziyor..

JoKéR dedi ki...

Öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.Ben tam bir JoKeR hastasıyım. :) bu arada filmin full 'u var benim sitemde Türkçe Dublaj izlemek isteyen arkadaşlar olursa diyerekten linki vereyim siz isterseniz geri silersiniz.http://yenile.org/batman-dark-knight.html

Börek Tarifleri dedi ki...

başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler